Ohjelma osallistujalle

Ohjelmakarttaluonnos

Avajaiskulkue ja avajaiset

Torstai 17.00-

Kaikkien osallistujien iloinen avajaiskulkue kulkee läpi Lappeenrannan soiden, tanssien ja laulaen. Kannattaa opetella jo ennakkoon joku kivan rempseä laulu, johon muut voivat halutessaan yhtyä. Varustaudu hyvillä kengillä ja oman ryhmän yhteisellä asusteella tai värillä. 

Avajaisissa pääset tutustumaan Rillaan ja Repeen sekä muihin osallistujiin. Ohjelmassa on niin yhteisleikkejä, esityksiä kuin Kalenoiden oma tunnustanssi.  

Illanvietot ja disco

Torstai 19.00-

Ensimmäisen tapahtumaillan tanssituvissa pääset kokeilemaan kahdessa salissa erilaisia leikkejä ja pikkutansseja myös petroskoilaisen Kulkuset-ryhmän johdolla. Tanssituvat päättyvät kahden salin yhteiseen poloneesiin Repen ja Rillan johdolla. 

Perjantai 19.30-

Kalenoiden discossa pääset näyttämään parhaat moovisi toisille ja tanssimaan hiki päässä. Myös pieniä kilpailuja on ohjelmassa. Muistathan ottaa bilehile-vaatteet mukaan sukkadiscoon.

Tule testaamaan discon ohella Repen ja Rillan rasteihin porukalla, miten kissamaisen notkeita ja tarkkoja olette. Rasteilla pääset kokeilemaan erilaisia tehtäviä yhdessä muiden kanssa. Rastit voit tehdä haluamassasi järjestyksessä ja niin monta kertaa kuin haluat.

Lauantai 19.30-

Tule pulikoimaan kavereiden kanssa Uimahallidiscoon. Uimista rytmittää musiikki ja altaaseen voit tuoda vaikka omia vesileluja. Uimisen lomassa voidaan kokeilla vesikatrillia tai kokeilla, miten oma ryhmä taipuu tanssiin vedessä. 

Pääjuhla, yhteisohjelmat

Pääjuhla, sunnuntai 14-
Harjoitukset pe, la, su

Pääjuhla järjestetään Lappeenrannan jäähallissa sunnuntaina. Se koostuu osallistujien etukäteen harjoittelemista tanssiosuuksista sekä imatralaisen Vuoksenniskan nuorisoseuran Irti-teatterin nuorten teatteriosuuksista.

Yhteisohjelmien koreografiat ovat Paula Ketun ja Jutta Wrangénin tekemät. Musiikin on sovittanut - ja musiikin koko tuottamisprosessista vastannut - J-P Piirainen. Kalenabändi vuonna 2019 on Itä-Länsi -express. Bändissä soittaa J-P:n lisäksi Maija Pokela ja Miia Palomäki.

Ohjaaja: Ottakaa jo ennen tapahtumaa haltuun ryhmänne kanssa yksi taitotasoista (A-D). Taitotasoihin kuuluu aina kaksi tanssia. Lisäksi ryhmät osallistuvat finaalitanssiin.

Nuotit, musiikit, videot ja ohjeet löydät Nuorisoseurojen www.tanssinriemu.fi -sivustolta.

Tapahtumassa: Yhteisohjelmaharjoitukset eri taitotasoille perjantaista sunnuntaihin ja pääjuhla sunnuntaina klo 14-15 Lappeenrannan jäähallilla. Muista myös koreografien klinikat perjantaiaamuna sekä kaikille ohjaajille yhteinen ohjaajapalaveri lauantaiaamuna. Aikataululuonnos täällä. Muutokset mahdollisia! 

Työpajat

Muista myös monipuolinen työpalatarjonta! Jokainen osallistuja pääsee ryhmänsä mukana vähintään yhteen työpajaan - toiveet työpajoista esitetään ryhmäilmoittautumisen yhteydessä.

Minun Kalenani -tapahtumahaaste

Minun Kalenat on torstaista lauantaihin käynnissä oleva leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat suorittavat itsenäisesti 2-6 hengen ryhmissä pieniä, etukäteen määriteltyjä tehtäviä, jotka ryhmien ohjaajat tai huoltajat kuittaavat suoritetuiksi. Osallistujille luvassa pieni palkinto ja kaikki 12 tehtävää suorittaneiden kesken arvotaan lisäpalkinto. 

Kalenoiden karjalainen kammari

Tapahtuma loistaa kaupunkilaisille Kalenoiden Karjalaisessa kammarissa. Kammari on avoin kaikille ja kaikenikäisille. Kammarissa mm. pieniä puuhapisteitä ja muuta ohjelmaa päivien mittaan. Tule tutustumaan! 

Kansantanssikonsertit ja katukeikat

Tapahtuma loistaa kaupunkilaisille kansantanssikonserteissa ja katukeikoissa:

To klo 15-16 Keikkuen ja ketkutellen -katukonsertti
Pe klo 16.30-17.30 Kisaillen ja kirmaillen -katukonsertti

Lasten ja nuorten kansantanssiryhmät eri puolilta Suomea esiintyvät kaupungilla. Tarjolla tanssin riemua ja taituruutta. Halukkuutta esiintyä katukeikoilla tai konserteissa kysytään ryhmän ilmoittautumisen yhteydessä.

Pe klo 18-19 Kurnauskista ja kipinöitä -kansantanssikonsertti Lappeenranta-salissa
La klo 15-15.45 Satukissan saloilla -kansantanssikonsertti Lappeenranta-salissa
La klo 18-19 Taitaen ja tömistellen -kansantanssikonsertti Lappeenranta-salissa

Tule näkemään, esittämään ja kokemaan, millaista on tämän päivän lasten ja nuorten kansantanssi. Esiintymässä kansantanssiryhmiä eri puolilta Suomea. Halukkuutta esiintyä katukeikoilla tai konserteissa kysytään ryhmän ilmoittautumisen yhteydessä.